Epidemie svobody

POZOR! POZOR!
Zcela mimořádně musíme promítání posunout na první pondělí v měsíci, tedy na 5. února. Dejte, prosím, vědět všem, kteří se chystají na původní termín. V té době se promítat nebude. Díky…

Café Jednorožec pokračujeme v promítání dalším z filmů z projektu Jeden svět. Přijďte se podívat.

Epidemie svobody / Epidemic of Freedom

Režie: Tereza Reichová, Hynek Reich Štětka
Česká republika | 2017 | 67 minut
5. února 2018 v 18.30* hodin

Proč je v Česku očkování povinné, když ve většině zemí západní Evropy mají rodiče právo volby? Neočkují tu doktoři děti příliš brzy? A mají vůbec čeští rodiče o očkování dostatek informací? Dokumentaristka Tereza Reichová s manželem Hynkem Reichem Štětkou hledají odpovědi na tyto a mnohé další otázky. S narozením dcery Žofky přišly obavy o její zdraví. Mladí manželé se vyzbrojují kamerou a točí vše, co by mohlo ovlivnit jejich rozhodnutí, zda dceru očkovat, nebo ne. V diskusích s pediatry, s ministerstvem zdravotnictví, s kamarády, s babičkou malé Žofky i sami mezi sebou zjišťují, že vytvořit si na celý problém jasný a dobře podložený názor není zdaleka tak jednoduché.

* Upozorňujeme, že čas je přibližný a může se trochu posunout k devatenácté hodině. Než si diváci objednají svou kávu… Děkujeme za pochopení.